озонова терапия

Озонова терапия O 3

Интравенозната озонова терапия се използва за лечение на различни състояния, включително автоимунни заболявания, инфекции с бактериален, вирусен, гъбичен и протозоен произход, хронична умора, лаймска болест и др.

Озонът е молекула, която се състои от три кислородни атоми, означен в химическата формула О 3 . Кислородът е О 2 ; озонът е О 3 . Важно е да се прави разлика между медицински озон и озон в околната среда, тъй като те обикновено се бъркат. Озонът на околната среда е известен замърсител, който може да бъде груб за лигавиците и обикновено е опасен; медицинският озон, безопасно и точно прилаган, обикновено няма странични ефекти. Ние правим медицински озон (O 3 ), като използваме медицински кислород (O 2 ) и електромагнитна заредена йонна машина, за да прикрепим O към O 2  (O (1) + O 2 = O 3 ).

По време на лечението с Озонова терапия O 3 кръвта се изтегля и се смесва с нормален физиологичен разтвор и озонов газ. 3 бързо се превръща обратно в O и O 2, когато се смесва с кръвта и физиологичен разтвор, а капелната капка връща хипер-кислородната течност обратно в кръвния поток, където може да започне да помага за модулиране на имунния отговор.

Ползите от Озонова терапия O 3
  • Бактерицидно , фунгицидно и вируцидно, когато се прилагат отвън на организмите.
  • Противовъзпалително- разгражда простагландините и веществата на арахидоновата киселина в имунната система.
  • Аналгетик – намалява реакцията на болка чрез намаляване на окисляването до и около нервните окончания.
  • Детоксикация – това се случва в черния дроб и бъбреците, както за самите органи, така и за тяхната функция в организма.
  • Увеличава оксигенацията на клетките и тъканите.
  • Оптимизиране на про- и антиоксидантните системи в организма , помагайки за балансиране на имунната система.
  • Разнообразен отговор на коагулацията – при високи дози увеличава коагулацията и хемостазиите в кръвоносните съдове, при ниски нива увеличава фибринолитичната активност (разрушаване на коагулацията).
  • Непряко влияние върху множество противовъзпалителни компоненти на имунната система, тъй като тя взаимодейства с различни клетки. Това може да помогне на пациенти с автоимунни заболявания.
Какви условия лекува Озонова терапия O 3?
  • Инфекции с бактериален, вирусен, гъбичен, протозоен произход
  • Автоимунни нарушения
  • Възпалителни състояния
  • Състояния като фибромиалгия, хронична умора, хронично излагане на мухъл, Лаймска болест

МЕХАНИЗЪМ НА ДЕЙСТВИЕ Озонова терапия O 3

Инактивиране на бактерии, вируси, гъбички, дрожди и протозои: Озоновата терапия нарушава целостта на бактериалната клетъчна обвивка чрез окисляване на фосфолипидите и липопротеините. При гъбичките O 3 инхибира клетъчния растеж на определени етапи. С вируси, O 3 уврежда вирусния капсид и нарушава репродуктивния цикъл, като нарушава контакта вирус-клетка с пероксидация. Слабите ензимни покрития върху клетките, които ги правят уязвими за инвазия от вируси, ги правят податливи на окисляване и елиминиране от тялото, което след това ги замества със здрави клетки.

Стимулиране на кислородния метаболизъм: Озоновата терапия причинява увеличаване на скоростта на гликолиза на червените кръвни клетки. Това води до стимулиране на 2,3-дифосфоглицерат, което води до увеличаване на количеството кислород, освободен в тъканите. Озонът активира цикъла на Кребс, като засилва окислителното карбоксилиране на пируват, стимулирайки производството на АТФ. Той също така причинява значително намаляване на NADH и спомага за окисляването на цитохром С. Има стимулиране на производството на ензими, които действат като чистачи на свободни радикали и защитници на клетъчната стена: глутатион пероксидаза, каталаза и супероксид дисмутаза. Производството на простацилин, вазодилататор, също се индуцира от O 3 .

Активиране на имунната система: Озонът, прилаган в концентрация между 30 и 55 μg/cc, причинява най-голямото увеличаване на производството на интерферон и най-голямото производство на тумор некрозис фактор и интерлевкин-2. Производството на интерлевкин-2 стартира цяла каскада от последващи имунологични реакции.

Механизъм на действие на O 3 върху белите дробове на човека: Експозицията на озон предизвиква значително средно намаляване на жизнената способност. Той значително увеличава средното съпротивление на дихателните пътища и специфичното съпротивление на дихателните пътища, но не променя динамичното или статичното белодробно съответствие или вискозната или еластичната работа. Той също така значително намалява максималното транспулмонално налягане. И още по -значително увеличава дихателната честота и намалява дихателния обем.  https://en.wikipedia.org/wiki/Ozone_therapy

За повече информация, ние, Медицински център ХАЯТ сме на ваше разположение.
Обадете ни се на телефоните на „Медицински център ХАЯТ“:  0879-984-800.

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Search

+